Osteopathie

Osteopathie kan de oplossing zijn voor slepende klachten waar u maar niet van afkomt. Voordat iemand een afspraak maakt met een osteopaat heeft hij vaak al vele doktersbezoeken of zelfs ziekenhuisopnames gehad. Osteopathie is een behandelmethode zonder medicijnen en zonder de inzet van apparatuur. Een bijzonder veilige optie dus voor diegenen die al veel ellende hebben meegemaakt.

Het zelfherstellend vermogen van uw lichaam

Een osteopaat beschouwt het menselijk lichaam als één geheel waarbij de verschillende weefsels elkaar in sterke mate kunnen beïnvloeden. Alle systemen in het lichaam zijn erop gericht uw lichaam gezond te houden. Soms ontstaat er een blokkade waardoor het zelfherstellend vermogen van uw lijf niet goed kan functioneren. Bijvoorbeeld, wanneer er iets vastzit dat eigenlijk los zou moeten zitten. Osteopathie kan in zo’n geval uw lichaam “een handje helpen”.

Osteopathie is een manuele therapie

Bij osteopathie wordt gezocht naar plekken in het lichaam waar de beweeglijkheid hapert. Een osteopaat gebruikt daarbij enkel zijn handen om deze beweeglijkheid te herstellen. Osteopathie wordt niet ingezet “in plaats van” een arts of specialist maar werkt met hem of haar samen. Een goede osteopaat herkent dan ook tijdig wanneer hij iemand beter kan verwijzen naar een medisch specialist.

De behandeling

De duur van een osteopathiebehandeling ligt tussen drie kwartier en een uur. Omdat bij osteopathie wordt uitgegaan van de zelfhelende werking van het lichaam, volgen de behandelingen niet snel op elkaar. Uw lichaam krijgt enkele weken de gelegenheid te wennen aan de nieuwe situatie. De osteopathiebehandeling wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed, mits het om een geregistreerde osteopaat gaat.

Peter Overvoorde is geregistreerd bij de Nederlandse Osteopathie Federatie. U heeft geen verwijzing nodig om een afspraak met hem te maken. Neem dus gerust contact op met Osteopathie Peter Overvoorde in Enschede.

Osteopathie Peter Overvoorde